Da's een Pot da's Zeker, video over lesbisch Nijmegen

Film en video in de LAN-collectie

de PottenkijkerVanaf 1993 geeft het Lesbisch Archief Nijmegen de Pottenkijker uit, een overzicht van video's en films in de LAN-collectie. De films en documentaires worden aangekocht, opgenomen van tv en soms geschonken aan het LAN. Een goed overzicht van lesbische aanwezigheid op tv en in de cinema is in de jaren 80 en 90 niet makkelijk te krijgen, het LAN heeft die wel. Het komt voor dat tv-programma's daar bij het LAN informatie over inwinnen. Na 2000 is het aanbod van films met lesbische of biseksuele vrouwen te groot om bij te houden. Met opnemen van tv-fragmenten wordt nog doorgegaan tot 2002 en de laatste Pottenkijker wordt in 2003 uitgegeven.

Na de verhuizing in 2010

De vhs-banden met tv-fragmenten (tot 2002) zijn nog te bekijken in het LAN, maar kunnen niet online gezet worden. Het Instituut voor Beeld & Geluid beheert de rechten van de Nederlandse tv. Zelfgemaakte film en video gaan we (laten) digitaliseren en indien mogelijk online zetten. In deze categorie valt ook ons pronkstuk 'Da's Een Pot Da's Zeker'. Wat betreft een overzicht van speelfilms en documentaires met lesbo's, lesbi's en genderbenders hebben we nu de DE POTTENKIJKER met al meer dan 500 films en beschrijvingen online!
word Vriendin van Lesbisch Archief Nijmegen
Over het LAN
korte geschiedenis
doelstelling van LAN
word Vriendin

LAN-folder
LAN-nieuwsbrief
links & tips
contact
sponsorverkoop
prentbriefkaarten
advertenties

Aardigheden
Mädchen in Uniform
Van Cris tot k.d.
Anita, Sophia en Lida

IN DE LAN_collectie
film en video
POTTENKIJKER 2000

affiches
tijdschriften
foto's recent

De Feeks
Vrouwen van Nijmegen, twintig jaar in beweging
© Lesbisch Archief Nijmegen  |  beheer: (024) 323 67 24  |   website: fotografica-nijmegen.nl  |  doneren: Stichting Vriendin NL25 INGB 0001 4727 09  |